Ένα εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο στο Κεντ που σχεδιάστηκε για να «ευθυμεί» ασθενείς θα μπορούσε να κατεδαφιστεί ως μέρος ενός τεράστιου σχεδίου 87 κατοικιών

Ένα πρώην νοσοκομείο του Κεντ που χτίστηκε για να ανυψώσει τη διάθεση των ασθενών και να «αποφύγει τη θλίψη που σχετίζεται με ένα νοσοκομείο» θα μπορούσε να κατεδαφιστεί για να ανοίξει ο χώρος για 87 σπίτια. Έχει υποβληθεί αίτηση στο Συμβούλιο του δήμου Tunbridge Wells για την κατεδάφιση όλων των πρώην νοσοκομειακών κτιρίων και έξι πρώην κατοικιών στην τοποθεσία του νοσοκομείου Benenden κοντά στο Cranbrook.

Το σανατόριο χτίστηκε το 1907 σε μεγάλο βαθμό για εργάτες των ταχυδρομικών συνδικάτων. Χτισμένο σε μια πλαγιά με νότιο προσανατολισμό με όμορφη θέα στην ύπαιθρο του Κεντ, βοήθησε στη βελτίωση της ζωής των ασθενών που έπασχαν από φυματίωση.




Η ιστορική Αγγλία χαρακτήρισε το σανατόριο “πρώιμο παράδειγμα μοντερνισμού”, αλλά είπε ότι ήταν το αποτέλεσμα της ιδιαίτερης προσοχής του αρχιτέκτονα στις ανάγκες των ασθενών με φυματίωση και της οικονομίας και όχι μιας “ευρύτερης αρχιτεκτονικής ιδεολογίας”.

Πριν από τρία χρόνια, το SAVE Britain’s Heritage ξεκίνησε μια εκστρατεία για την προστασία του «επιβλητικού» σανατόριου σε σχήμα ημισελήνου, που στόχο έχει να παρέχει στους ασθενείς μέγιστο φως και καθαρό αέρα. Ο οργανισμός παρήγαγε ακόμη και μια συναρπαστική πρόταση ανάπτυξης πέντε σελίδων για το σανατόριο στο Goddards Green στο Benenden, κοντά στο Cranbrook.

Διαβάστε περισσότερα: Το μικρό χωριό του Κεντ όπου μεγάλωσε ένα δημοφιλές βασιλικό με μια βόλτα στην εξοχή σε μια ζεστή παμπ

Διαβάστε περισσότερα: «Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το νοσοκομείο στο Κεντ όπου το τέρας του νεκροτομείου επιτέθηκε σε αστυνομικό κράτος»

Το Benenden Sanatorium όπως ήταν όταν χτίστηκε το 1907(Εικόνα: SAVE Britain’s Heritage)

Λέγεται ότι ήταν «πρωταρχικός υποψήφιος» για μετατροπή σε μια σειρά κατοικιών δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων. Είπαν ότι είχαν καλή θέα στην κοιλάδα.

Ως μέρος της προσπάθειας για την προστασία του σανατόριου, ο αρχιτέκτονας Ptolemy Dean, ο οποίος έζησε στο Tunbridge Wells πριν μετακομίσει στο Ανατολικό Σάσεξ, μέλος της επιτροπής SAVE και επιθεωρητής της δομής του Αβαείου του Westminster, είπε: «Η γενναιόδωρη αγκαλιά αυτού του υγιεινού και Με θέα στην όμορφη ύπαιθρο Wealden, το κτίριο είναι τόσο φρέσκο ​​και αναζωογονητικό σήμερα όσο ήταν όταν σχεδιάστηκε αρχικά.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *